Energioptimering

​Det estimeres at 20% af verdens energiforbrug udgøres af pumper. Pumpedrift har derfor et enormt potentiale for energioptimering til fordel for både økonomi og miljø. Der er en række oplagte muligheder for at optimere sine pumpeanlæg:

Korrekt valg og dimensionering af pumper

For at opnå højest mulig effektivitet er det afgørende at ens pumpeanlæg er korrekt dimensioneret til den specifikke opgave.

Ændres driftsforholdene, tryk eller flow, er det nødvendigt at revurdere sit eksisterende pumpeanlæg. Kan pumpen stadig levere den ønskede ydelse? Og ikke mindst, hvilken virkningsgrad har pumpen i det nye driftspunkt? Et lille fald i virkningsgraden giver en voldsom stigning på elregningen over et år.

Trium kan takket være vores mangeårige erfaring tilbyde en grundig rådgivning om dimensionering og tilpasning af pumpeanlæg og vi tilbyder et bredt udvalg af pumper der passer til enhver opgave.

Hastighedsregulering med frekvensomformer

Ofte dimensioneres en pumpe efter det maksimalt tænkelige behov. Ofte er behovet dog ikke så stort og der kan spildes meget energi samtidig med at man vil have flere start/stop.

E​ksempel på en komplet, moderne og effektiv pumpeløsning designet efter kundens behov til erstatning af ældre pumper.

Ved at hastighedsregulere en pumpe med frekvensomformer kan flow og tryk reguleres efter det aktuelle behov og samtidig sikre en høj virkningsgrad og en stor besparelse på elregningen. Det giver rigtig god mening at kunne regulere sine pumper ved varierende behov – Reduceres en pumpes flow med 20 % sænkes energiforbruget med 50 %!

Optimering af rørinstallationer

Hvis pumpebehovet er steget og det er nødvendigt at vælge en større pumpe i et eksisterende anlæg vil der ofte opstå en flaskehals ved ventiler og rør. Derfor kan det være nødvendigt at opgradere ventiler, rør og pumpemanifolde til en større dimension.

Trium tilbyder optimering, dimensionering, 3D tegning og opbygning af pumpemanifolde og rørsystemer inkl. ventiler mv., således der sikres bedst mulig energieffektivitet.

​Booster Station ved Lyngby-Taarbæk Vandværk

Hvem er vi?

Vi har mere end 90 års erfaring i pumpeindustrien og du kan regne med os som en kompetent partner til dit pumpeprojekt, hvad end du har brug for nye pumper eller reparation/service på din eksisterende pumpe. Vi specialfremstiller såvel pumper som reservedele efter dine behov og ønsker.

facebook Find os på Facebook

Kontakt os i dag!

Hverdage mellem 08.00 - 16.00

Ønsker du at kontakte os på skrift så send os en mail på post@trium.dk.​

B. Christensens Maskinfabrik Eftf. ApS

​CVR: 29922039